De ce este important echipamentul medical de protectie?

0

Pentru medicii aflati zi de zi in prima linie a luptei impotriva COVID-19, utilizarea de echipamente medicale de protectie este vitala pentru a preveni infectarea cu agenti patogeni. Echipamentul de protectie individuala este format din masca medicala, manusi, viziera sau ochelari pentru protectie faciala si halat.
Utilizarea fiecarui echipament medical de protectie trebuie sa se faca urmand proceduri clare, pentru ca sanatatea cadrelor medicale sa nu fie amenintata in niciun moment. Organizatia Mondiala a Sanatatii a elaborat ghiduri care ofera instructiuni clare de echipare.

Inainte de a intra in spatiile cu pericol de infectare, personalul medical trebuie sa parcurga urmatoarele etape: igienizarea mainilor, imbracarea halatului, punerea mastii chirurgicale, punerea protectiei pentru ochi, punerea manusilor, care trebuie sa treaca peste manseta halatului.

Procedura de dezechipare la iesirea din spatiile contaminate presupune intai scoaterea manusilor, scoaterea halatului, igienizarea mainilor, scoaterea protectiei pentru ochi, scoaterea mastii medicale, urmata din nou de igienizarea mainilor. Toate elementele de echipament medical de unica folosinta trebuie aruncate in recipiente speciale.


Ghidurile OMS nu sunt utile doar cand vine vorba de utilizarea de echipament protectie a personalului medical, ci si pentru fiecare persoana care utilizeaza masca chirurgicala, manusi sau viziere de protectie faciala in spatii inchise sau in locuri aglomerate. Dupa dezinfectarea mainilor, se pune masca medicala, apoi viziera si la final manusile.
Avand in vedere pericolul pe care il reprezinta virusurile care se transmit prin aer, fiecare echipament medical de protectie pentru asistenti medicali, dar si cele utilizate de persoane obisnuite trebuie sa respecte standardele de siguranta si calitate specific domeniului medical.

Puteti plasa comezi cu incredere pe website-ul Atlas Medical, pentru produse autorizate si de inalta calitate.

Leave a Comment

X

Coșul tău

Închide