Unică folosință nu sună chiar atât de rău

Medical
0

Echipamentele de protecție medicală și personală necesare dotării unui cabinet medical sunt, pe cât de complexe și variante, pe atât de indispensabile.

Într-un cabinet medical, ar trebui să se regăsească următoarele consumabile medicale:

Halatul: adesea este vorba despre cel medical, reutilizabil, care NU trebuie purtat peste hainele personale (în ipoteza în care acestea ar putea să fie contaminate). Dacă însă este vorba despre halatul de unică folosință, acesta oferă un sentiment profund de siguranță pentru pacienți, cu atât mai mult dacă ei observă, conform recomandărilor, schimbarea echipamentului.

Masca de protecție: nu este necesar să fie toiul pandemiei ca masca de protecție să fie purtată atât de către pacienți, cât și de către personalul medical.

Mănușile chirurgicale: ele împiedică foarte bine transmiterea microbilor și a bacteriilor. În mod general, cei mai mulți dintre cei care calcă pragul medicului sunt oameni bolnavi sau, chiar dacă ar părea sănătoși, nu înseamnă că realitatea este la fel.

Consumabilele de hârtie: șervețelele, prosoapele sunt absolut indispensabile.

Dezinfectanți: este o certitudine faptul că cei care intră într-un cabinet medical au așteptări să fie întâmpinați de mirosul de curat, chiar mirosul pregnant de dezinfectant. Sterilizatoarele (de tip Autoclav) sau dispenserul pentru dezinfectant sunt necesare și aduc un plus de siguranță.

Botoși: clinicile private în special pun la intrare un aparat cu încălțare botoși de unică folosință. Astfel, se oferă, din nou, un sentiment de siguranță și confort.

Ace, branule, seringi, comprese etc.: toate trebuie să fie sterile, de unică folosință.

Concluzia noastră este că echipamentele de unică folosință aduc un plus de încredere, un surplus de siguranță și, implicit, prin folosirea lor o singură dată, contribuie la o păstrare mult mai ușoară a igienei într-o unitate medicală.

Leave a Comment

X

Coșul tău

Închide