Your cart is currently empty!
Sanatatea mintala este cel putin la fel de importanta ca sanatatea fizica. Pe parcursul ultimului an, cu totii am fost pusi in situatii exceptionale si am fost scosi din zona de comfort. Raspandirea virusului a afectat in numar mare populatia, din varii puncte de vedere, dar poate cel mai important, din punct de vedere emotional si mintal. Specialistii din toate colturile lumii trag semnale de alarma asupra manifestarilor neuro-psihiatrice post pandemie si ne aduc sub atentie riscul la care ne supunem continuu in ultima perioada. Acestia pun accent pe stirile si informatiile de pe retelele de socializare tulburatoare care ne pot afecta mai mult decat credem.
Sanatatea mintala este cruciala atat pentru o viata sanatoasa, cat si pentru faptul ca aceasta ne ajuta sa rezistam si sa supravietuim unei situatii de criza. Primii pasi catre echilibrarea gandirii si sanatatii mintale sunt: sa recunoastem ca traim in regim de criza, sa avem capacitatea de a contracara aceste fenomene prin modalitati calmante si eficace de rezolvare a problemelor si sa facem tot ce putem pentru a ne activa functiile superioare ale creierului, pentru a accesa acele parti ale creierului care ne vor ghida sa traversam aceasta perioada.
Urmatorii pasi spre echilibru tin de comunicare, solidaritate si speranta. Aceste elemente diminueaza considerabil simptomele anxietatii si deschid drumul spre o atitudine cumpatata si pozitiva.
Moduri sanatoase de a face fata stresului – Intoarcerea la locurile de munca, activitatile obisnuite si relaxarea masurilor de preventie sunt motive de care ne putem bucura cu totii. Insa, la fel ca adaptarea la noul normal, aceste motive pot avea efecte la nivel emotional si mintal. Schimbarile sociale de orice tip sunt un motiv intemeiat pentru a pune accent pe protejarea sanatatii mintale.
Luati in considerare limitarea stirilor la doar cateva ori pe zi si deconectarea de la ecranele telefonului, televizorului si computerului pentru o vreme.
Faceti miscare, incercati sa mancati mese sanatoase, bine echilibrate, luati pauze cand simtiti nevoia, odihniti-va, si, de asmenea, continuati cu masurile preventive de rutina, conform recomandarilor.
Pentru a minimiza sau chiar elimina complet simptomele anxietatii, urmarea cu atentie a metodelor de preventie impotriva virusului COVID-19 sunt incurajate. Acest lucru nu numai ca scade exponential posibilitatea de infectare, dar si poate asigura liniste si scaderea stresului in contextul pandemic si post-pandemic.
Atlas Medical vine in ajutor punand la dispozitie o gama diversificata de produse avizate concepute special pentru limitarea raspandirii virusului COVID-19.
In atentia sanatatii mintale, este foarte important sa cerem ajutor specialistilor atunci cand simtim nevoia.
Va puteti informa mai mult despre acest subiect, accesand urmatorul link: https://www.unicef.org/romania/ro/pove%C8%99ti/coronavirusul-%C8%99i-s%C4%83n%C4%83tatea-mintal%C4%83-starea-noastr%C4%83-de-bine-poate-%C3%AEnsemna-supravie%C8%9Buirea