Ce nu stiai despre viziera de protectie: intrebari si raspunsuri

0

Vizierele de protectie sunt folosite de mult timp in spatiile medicale, insa au devenit un element de baza pentru intreaga populatie. Vizierele, in mod normal, sunt purtate in timpul unei largi varietati de proceduri medicale. Aceastea includ interventii chirurgicale sau orice procedura in care fragmente osoase sau alte fluide corporale ar putea patrunde in ochi, nas si gura.

O viziera protectiva este pur si simplu un panou curbat din plastic sau plexiglas atasat de o banda de sustinere care poate fi purtat peste fata. Ar trebui sa se potriveasca bine formei fetei, astfel incat sa nu existe un decalaj intre banda si frunte. Scutul ar trebui sa se extinda si dincolo de barbie.

Ce face viziera? Aceasta protejeaza intreaga fata, inclusiv ochii, care impreuna cu nasul si gura pot fi o poarta de intrare a virusilor si a altor germeni in corp. Panoul de plastic care atarna de partea superioara a fruntii si se extinde sub barbie, impiedica picaturile respiratorii mari, despre care se crede ca transporta virusi, sa ajunga in aceste zone cu potential crescut de infectie. O viziera poate actiona, de asemenea, ca un memento constant pentru ca o persoana sa nu-si atinga fata, ochii si parul. Acest lucru va impiedica orice bacterii sau picaturi de apa pe maini sa ajunga pe fata si sa le contamineze.

Vizierele sunt bune pentru utilizarea zilnica? Aceasta varianta de protectie reda avantajul unei solutii 100% reutilizabile. Unele persoane pot alege sa foloseasca o viziera atunci cand stiu ca vor avea un contact apropiat cu alte persoane. In aceste cazuri, cel mai bine este sa purtati o masca sub viziera si sa mentineti distanta fizica atunci cand este posibil. Acest lucru va ajuta la minimizarea riscului de infectie, deoarece vizierele au deschideri in partea de jos. Daca acestea sunt utilizate fara masca, ele trebuie sa se infasoare in jurul partilor laterale ale fetei purtatorului si sa se extinda pana sub barbie.
Cum sa pastrati o viziera de protectie curata? Daca folositi o viziera, va trebui sa o igienizati frecvent. Curatati materialul de plastic imediat dupa ce il scoateti. Puteti sa-l sterilizati cu un servetel antibacterian, discheta cu alcool sau apa si sapun. Spalati-va pe maini dupa ce ati indepartat viziera de protectie de pe fata. Daca viziera se fisureaza sau se deterioreaza, nu continuati sa o folositi.

Incurajam folosirea vizierei impreuna cu o masca de protectie avizata si dezinfectarea acesteia  in urma fiecarei utilizari. Pentru mai multe informatii, folositi acest link: https://www.atlasmedical.ro/product-category/ochelari-viziere/.

Leave a Comment

X

Coșul tău

Închide