Cum ne dezinfectam corect mainile – prevenire Coronavirus

0

Cand vine vorba de prevenirea raspandirii bolilor infectioase precum COVID-19, practicile “de moda veche” precum spalarea si dezinfectarea mainilor, se dovedesc a fi cele mai importante si recomandate.
Doua lucruri de care trebuie sa constientizati cand folositi dezinfectant de mana:

Daca mainile va sunt murdare, trebuie mai intai sa le spelati cu apa si sapun.
Trebuie sa frecati dezinfectatul in piele pana cand mainile sunt uscate.

Spalare de maini vs. dezinfectant de mana

A stii cand este mai bine sa va spalati pe maini si cand sa folositi dezinfectat de maini, este esential in protejarea de noul coronavirus, precum si de alte boli. In timp ce ambele servesc aceluiasi scop, spalarea mainilor cu apa si sapun ar trebui sa fie intotdeauna o prioritate. Folositi solutii de igienizare si dezinfectati pentru maini numai daca sapunul si apa nu sunt disponibile intr-o situatie data.

De asemenea, este important sa va spalati mereu pe maini:

dupa ce ati mers la baie
dupa ce va suflati nasul, tusiti sau stranutati
inainte de a manca
dupa atingerea suprafetelor care ar putea fi contaminate
dupa ce faceti cumparaturi

Fundatia Dr. Victor Babes ne-a pus la dispozitie un ghid util in 7 pasi pentru dezinfectarea corecta a mainilor:

Dezinfectantul de maini este o modalitate facila pentru a preveni raspandirea germenilor atunci cand sapunul si apa nu sunt disponibile. Dezinfectantii pentru maini pe baza de alcool va pot ajuta sa va mentineti in siguranta si sa reduceti raspandirea noului coronavirus.

Desi agentii de igienizare a mainilor pot fi un mod eficient de a scapa de germeni, autoritatile medicale inca recomanda spalarea mainilor, ori de cate ori este posibil, pentru a va mentine departe de virusi si alti germeni.

Leave a Comment

X

Coșul tău

Închide