Despre cum va puteti imbunatati sistemul imunitar

0

Sistemul imunitar este primul care raspunde in lupta impotriva infectiilor. Mentinerea intr-o stare cat mai buna a acestuia este importanta atat pentru indivizi, cat si pentru publicul larg, pentru a mentine intreaga comunitate cat mai sanatoasa. Pentru a va ajuta in acest sens, am realizat o lista cu sfaturi cu privire la modul in care va puteti imbunatati sistemul imunitar.

Igiena
Sapunul si apa pot fi extrem de utile pentru a opri transmiterea infectiilor. Unii virusi au un strat lipidic (sau gras) la exterior, astfel incat spalarea simpla a mainilor ajuta la descompunea acestora si oprirea raspandirii lor.
De asemenea, nivelul de sanatate subiacent al unei persoane este relevant pentru cat de bine face fata organismul unei infectii. Modificarile stilului de viata nu pot face nimic pentru a stopa starea de rau – ceea ce se datoreaza in cea mai mare parte igienei mainilor spre exemplu – dar va pot ajuta sa va consolidati atat corpul cat si mintea.

Reducerea stresului
Titlurile cu care suntem bombardati in fiecare zi ar putea avea cu usurinta un impact asupra sanatatii mintale. In momentele de stres, este util sa ne amintim de impactul hormonilor asupra slabirii sistemului imunitar.
Pe scurt, hormonul de stres cortizol poate creste imunitatea prin limitarea inflamatiei. Dar, odata ce trece un anumit prag, prea mult cortizol din sange deschide usa si mai multor inflamatii.

Stresul poate avea, de asemenea, un impact negativ asupra productiei de limfocite – celulele albe din sange, care sunt prima linie de aparare a organismului impotriva infectiei – ceea ce va pune in pericol. Luati in considerare limitarea expunerii zilnice al ecranului si faceti pauze dese. Tehnicile de relaxare, cum ar fi meditatia si exercitiile fizice usoare, ar putea ajuta, de asemenea.

Importanta exercitiilor fizice
Exercitiile fizice promoveaza sanatatea cardiovasculara, scad tensiunea arteriala, ajuta la controlul greutatii corporale si ofera protectie impotriva bolilor.
Imbunatatesc, de asemenea, circulatia sangelui, permitand celulelor sistemului imunitar sa se deplaseze prin corp mai liber si sa-si faca treaba mai eficient.

Dieta echilibrata
Nu in ultimul rand, sistemul imunitar este sistemul natural de aparare al corpului si (ca orice armata) soldatii acestuia au nevoie de hrana. Asigurati-va ca mancati o dieta echilibrata cu fructe si legume pentru a primi proportia corecta de micronutrienti.

Leave a Comment

X

Coșul tău

Închide
Echipa Atlas Medical
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!