Importanta dezinfectantului la locul de munca

0

Pe parcursul unei zile obisnuite de lucru, angajatii isi folosesc mainile pentru activitati tactile, cum ar fi scrierea rapoartelor, a da mana cu clientii, a deschide usile si multe altele. Toate aceste activitati expun mainile la germeni si bacterii daunatoare. Imbolnavirea angajatilor este legata de pierderea productivitatii si luand in considerare faptul ca 80% din toate infectiile sunt transmise prin maini, este cruciala implementarea ununui program eficient de igiena a mainilor la locul de munca. Prin plasarea produselor de dezinfectare a mainilor in locuri strategice in birou, puteti incuraja angajatii sa isi imbunatateasca igiena mainilor si sa faca din birou un mediu de lucru mai sanatos.

Organizatiile care incurajeaza utilizarea regulata a dezinfectantului pentru maini tind sa aiba angajati mai sanatosi. Un studiu prezentat in ‘’Boli infectioase BMC’’ a constatat ca angajatii din birourile care au fost incurajati sa foloseasca un dezinfectant pentru maini pe baza de alcool de cel putin 5 ori in fiecare zi lucratoare, au avut cu aproximativ doua treimi mai putine sanse sa se imbolnaveasca decat cei care au continuat doar sa se spele pe maini. Cea mai buna modalitate de a reaminti angajatilor sa foloseasca dezinfectant pentru maini este facandu-l usor accesibil si punandu-l intotdeauna la vedere. Este important sa plasati un dezinfectant pentru maini langa suprafetele care sunt atinse frecvent si in zonele comune.

In timp ce furnizarea dezinfectantului pentru maini in locatii cheie la locul de munca este esentiala pentru combaterea bolilor angajatilor, acest lucru functioneaza cel mai bine prin oferirea tipului corect de dezinfectant. Asigurati-va ca utilizati un dezinfectant pentru maini pe baza de alcool care contine cel putin 70% alcool.

Desi instalarea dozatoarelor si a sticlelor cu dezinfectant montate pe perete, puse pe suprafetele din si in apropierea spatiilor comune este esentiala pentru imbunatatirea starii de sanatate a angajatilor, este benefic doar daca angajatii le folosesc in mod regulat. Puneti la dispozitie afise, pliante si panouri informative langa dozatoare cu memento-uri pentru curatarea mainilor si oferirea unor informatii rapide despre igiena mainilor. Aceste materiale ar trebui sa includa, de asemenea, informatii despre cum sa utilizati si sa aplicati corect dezinfectantul pentru maini.
Utilizarea produsului de dezinfectare a mainilor reduce numarul microbian si ucide multi germeni daunatori care ar putea infecta angajatii cu gripa si alte virusuri. Pentru a mentine locul de munca un mediu sanatos si prosper, este esential ca angajatorii sa tina cont de sanatatea angajatilor sai. Furnizarea de produse de dezinfectare a mainilor pentru angajati, la birouri si in zonele comune, este la fel de esentiala ca si furnizarea echipamentelor si instrumentelor potrivite pentru a-si indeplini munca. Puteti gasi o varietate de produse pe website-ul Atlas Medical. Alegeti produsul dezinfectant potrivit nevoilor voastre aici: https://www.atlasmedical.ro/product-category/solutii-dezinfectante/.

Leave a Comment

X

Coșul tău

Închide